Tot a punt per a una nova edició de l’#escoladevalors

Avui s’ha presentat, a les instal·lacions de la UE Balàfia, la nova temporada de l’#escoladevalors.

L’Escola de Valors, que escalfa motors per reprendre la seva activitat a partir del mes de gener, és el projecte educatiu i esportiu del club de Balàfia, i compta novament amb el suport i la col·laboració de l’acadèmia General d’Estudis

La segona temporada de l’#escoladevalors està a punt per donar el tret de sortida. Enguany s’iniciarà l’últim dimarts de gener i tornarà a arribar al Col·legi Mirasan, CEIP Països Catalans, CRAE Llars de Torrevicens, Escola de Balàfia i Escola de Pinyana.

De la mateixa manera que en l’edició passada, l’alumnat de 8 a 12 anys dels cinc centres educatius del barri de Balàfia s’endinsarà en el món dels valors mitjançant un debat amb els tècnics del club esportiu i una activitat pràctica. Ambdues parts de la trobada conviden als petits a parlar sobre els valors, quelcom és present en la seva formació educativa i esportiva, i en el seu dia a dia.

Com a punt final de la trobada, les nenes i nens realitzaran un dibuix que representi els valors de vida, i el millor de cada centre tindrà com a regal material escolar i un curs sencer gratuït a l’acadèmia General d’Estudis.

Com a novetat, entre els mesos de maig i juny, tindrà lloc la Copa de Valors, una trobada esportiva organitzada a les instal·lacions de la UE Balàfia que comptarà amb l’apadrinament del jugador David Villa (exjugador del FC Barcelona i Valencia Club de Fútbol).

Algunes recomanacions ergonòmiques

Què és l’ergonomia?
L’ergonomia és una disciplina que s’encarrega d’adaptar els espais de treball, les eines i les tasques a les persones per tal que fisiològicament i anatòmicament coincideixin.

L’ergonomia busca l’equilibri entre persona + màquina + ambient, i té l’objectiu principal de cuidar de la seva seguretat, benestar i eficàcia, així com de millor la qualitat de vida.

Podem aplicar l’ergonomia al dia a dia a l’Acadèmia?
La resposta és “SÍ!”. Ho podem fer a les nostres aules, a casa, al centre de formació o a la feina.

Aquest pas és fonamental per tal de no adquirir males postures que poden causar-nos mal cognitivament, físicament o visualment.

ergonomia1

Podem aplicar l’ergonomia al dia a dia a l’Acadèmia?
La resposta és “SÍ!”. Ho podem fer a les nostres aules, a casa, al centre de formació o a la feina.

Aquest pas és fonamental per tal de no adquirir males postures que poden causar-nos mal cognitivament, físicament o visualment.

El treball assegut

 • Cal adoptar una bona postura de feina:
  • Mantenir l’esquena recta i recolzada a la cadira;
  • Els peus han d’estar tocant a terra, i les cames no han d’estar creuades;
  • La taula ha d’estar a l’altura dels colzes i, en la mesura que es pugui –sobretot durant l’escriptura amb el teclat–, cal que aquests estiguin recolzats;
  • L’ordinador i el teclat han d’estar situats de manera frontal, per tal d’evitar girar el coll.
 • És molt recomanable canviar de posició de tant en tant, per evitar la tensió muscular. Per aquest motiu són molt útils els estiraments.
 • Regular l’alçada de la cadira i de la pantalla de l’ordinador de manera que no haguem de baixar el coll.
 • Quan es treballa durant molta estona davant d’una pantalla d’ordinador, també és molt recomanable fer exercicis visual, per tal d’assegurar-nos que no se’ns assequin excessivament les pupil·les.exercicios_pra_os_olhos

El treball dempeus

 • Cal posicionar-se correctament: tot allò que mirem amb freqüència cal que estigui frontal a nosaltres i per davall dels ulls.
 • Disminuir el pes dels objectes manipulats, evitant alçar-los per damunt de les espatlles o baixar-los per davall dels genolls.
 • Evitar inclinar molt el tronc cap endavant, i girar-lo cap endarrere.
 • Reduir la intensitat del treball físic pesat.
 • Allargar els cicles de treball molt curts, evitant el treball repetitiu.
 • Emprar un suport per mantenir un peu més elevat que l’altre, quan haguem d’estar molt de temps dempeus.
 • Emprar un calçat còmode, que no oprimeixi els peus, lligat, amb taló baix, de teixit transpirable i sola antilliscant.

ergonomia2

Altres recomanacions

 • Realitzar una pausa periòdica cada hora; és millor que un descans llarg quan ja ens hem fatigat.
 • Mantenir l’espai d’estudi o treball net i endreçat.
 • No oblidar la hidratació! Tant si treballem com si estudiem, és molt important i beneficiós per la salut hidratar-se correctament i constantment al llarg de la jornada. Així evitarem la boca seca, la debilitat, el mal de cap, la confusió i la fatiga.
 • Organitzar i planificar les feines abans de realitzar-les ens ajudarà a evitar postures forçades i moviments bruscos.

 

Com triar la millor extraescolar?

Què són les extraescolars?
Les activitats extraescolars són aquelles que tenen a lloc fora de l’horari de classe i que complementen la formació dels infants i dels joves.

De vegades es desenvolupen en els mateixos centres formatius i, en altres ocasions, en altres espais públics i privats.

Les més comunes giren al voltant de l’aprenentatge d’idiomes, els esports o la música, tot i que arreu se’n troba de molts altres tipus.

Extraescola2

Quantes extraescolars pot fer un infant o adolescent?
Vet aquí ‘la caixa dels trons’! Els experts en educació infantil no tenen una resposta unànime a aquesta pregunta. Però el més habitual és entre 3 i 4 hores setmanals.

És molt important no sobrecarregar als nostres fills i filles! I recordar que en gran mesura l’aprenentatge mai està renyit amb jugar i passar-s’ho bé!

No hi ha cap edat concreta per començar a gaudir de les extraescolars

Extraescola1

Quins són els beneficis de fer activitats extraescolars?

 • Ampliar coneixements i d’atendre sensibilitats que no sempre es contemplen o no es poden desenvolupar a l’aula.
 • Reforçar els mètodes d’estudis així com els valors i les pautes socials.
 • Desenvolupar-se amb noves situacions: nous professors, nou alumnat, nou entorn.
 • Despertar la possibilitat de descobrir nous interessos i noves habilitats.
 • Fer nous amics i amigues.
 • Conèixer-se millor a un mateix.

Important: Les extraescolars no s’han d’entendre com un pàrquing per a nens! És evident que ajuden a consolidar la vida laboral, però aquesta no ha de ser l’única raó per apuntar un infant o un adolescent a una activitat

Extraescola3

Com triem les extraescolars?

 • Escoltem-los! El primer que hem de tenir clar és que aquestes activitats han d’interessar a l’infant o a l’adolescent en concret, ja que així  s’assegura l’aprofitament al màxim. Cal escoltar i pactar amb ells tenint en compte les seves necessitats.
 • Talents i gustos. Cada nen, cada , i cada adolescent, és un món, i per aquest motiu és recomanable escollir l’extraescolars tenint present els seus gustos, les seves habilitats i els aspectes acadèmics a millorar. No s’hi val que apuntem als nostres fills i filles a les activitats que nosaltres haguéssim volgut fer d’infants!
 • Cada activitat, adequada a una edat. No vulguem fer créixer massa ràpid als infants o als adolescents! Les extraescolars que realitzin han d’assegurar la seva autoestima i la confiança en ells mateixos, i s’han d’adaptar a la seva edat. En cas de voler anar massa ràpid, aquestes poden causar frustració o rebuig.
 • Temps d’escola, temps d’extraescolar i temps de jugar. Les extraescolars no haurien d’omplir tota la tarda dels petits. En general, el més recomanable seria practicar-se dos dies a la setmana i no més d’una hora i mitja cada vegada.

Extraescola4

Trucs i recomanacions a l’hora de buscar feina

Palpitacions, cor accelerat, suor freda, et sonen aquestes sensacions?
Els nervis moltes vegades –i per desgràcia– ens acompanyen en la majoria d’entrevistes de feina, i fan que les nostres aptituds i talents es vegin enfosquits per una capa de dubtes i d’incomoditat.

Per aquest motiu, ressaltem alguns trucs i recomanacions a tenir en consideració a l’hora de buscar feina!

Feina1

 • Millorar el teu currículum
  El currículum és una part fonamental de la nostra projecció professional. I, donada la seva importància, cal que el seu contingut i el seu aspecte siguin el més complets i actualitzats possible. Habitualment s’acompanya d’una carta de presentació, que esdevé el primer contacte amb la persona responsable de l’empresa on volem treballar.
 • És molt recomanable disposar de diversos currículums (una versió completa, una versió reduïda, una versió adreçada a “X” sector, una versió adreçada a un altre sector, una en català, una en castellà, etc.). Això sí, tots i cadascun d’ells han d’estar igualment cuidats i actualitats!
 • El contingut s’ha de presentar clar, concís i endreçat de més a menys actual. Ha d’haver-hi un apartat dedicat a la formació reglada, un a la formació complementària, un altre a l’experiència laboral, i un –si volem– més personal on indicarem els nostres talents i habilitats per aquella feina.
 • Imatge personal. És important que aparegui les nostres dades de contacte actuals, ja sigui telèfons de contacte com adreça electrònica, blog, llocs web i xarxes socials professionals (com ara LinkedIn). També és una bona opció –que no una obligatorietat– incloure una fotografia actual. Aquesta és millor que sigui formal, de mig pla curt o primer pla, i amb fons blanc.

Feina2

 • Cuidar de les xarxes socials
  En els temps que corren, pràcticament tothom té presència a les xarxes socials. Per tant, cal tenir molta cura sobre la nostra informació que roda al món digital.El 73% dels professionals de recursos humans utilitzen les xarxes per incorporar gent a les seves empreses, i ho fa a través de LinkedIn, Facebook i Twitter!Recomanem emprar fotografies formals, tot i que no excessivament sèries si no volem; cal que els nostres perfils restin actualitzats, que la nostra informació sigui fidedigna i que siguem actius –participar en converses, compartir experiències professionals, publicar els teus èxits, etc.–.
 • Cercar la feina a través del multicanal
  A l’hora d’aconseguir un lloc de feina cal anar a totes! Per tant, s’ha d’atendre molts components: des d’enviar currículums de manera tradicional a les empreses que ens interessin, a posar-nos en contacte amb consultores, estar d’alta i revisar habitualment les ofertes dels portals digitals, contactar a través de les xarxes socials amb empreses, concertar trobades professionals, anar a ponències que ens permetin ampliar la nostra xarxa de networking, etc.És molt important deixar les nostres dades i currículum a la persona adequada, tant si ho fem físicament com digitalment. Per tant, hem de tenir clar qui és el responsable de l’àrea de personal o l’àrea professional on volem treballar.
 • Millorar l’oratòria
  De vegades quan estem nerviosos, i davant de situacions estressants o amb persones que no coneixem, les nostres capacitats d’oració s’alteren i es minimitzen.Per això, és molt important saber quin registre emprar a l’esfera professional. També podem consultar guies d’oratòria, fer cursos i tallers de preparació a entrevistes o veure vídeos tutorials.
 • Reforçar l’autoconfiança
  Hi ha molts factors que influencien a l’hora d’aconseguir o no una feina. De tots aquests, però, alguns depenen de nosaltres mateixos, i un de molt interessant que podem reforçar és la nostra autoconfiança.Ser conscients dels nostres talents, de les nostres habilitats, dels nostres coneixements i la nostra experiència és la gran carta de presentació de la nostra “candidatura” a una feina. Cal reforçar tots aquests trets positius, creure’ns-els i tenir present que amb ganes, voluntat i perseverança, podem arribar on ens proposem!En aquest punt és molt interessant saber que ens diferencia de la resta de candidats, quines són les particularitats i els valors afegits de la nostra proposta.

Feina3

 • La posada en escena: l’entrevista
 • Informació empresa, i persona. Tant quan enviem cartes de presentació com el currículum, i també en el moment de fer una entrevista de feina, saber a qui ens dirigim és clau. Conèixer l’empresa i el seu sector –a què es dedica, des de quan ho fa, quines branques té, quina és la seva especialitat, etc.–, i la persona amb qui conversarem –formació, trajectòria professional, etc.–, ens permetran estar més segurs de nosaltres mateixos al llarg de la trobada.
 • Assaig previ. Aquest és un pas fonamental per sentir-nos més còmodes a l’entrevista i contestar ràpid i amb seguretat. És important visualitzar la trobada, i elaborar un petit discurs mental de com ens presentarem o com resoldrem preguntes típiques com ‘Per què vols treballar aquí?’ o ‘Per què t’hauríem de contractar?’.
 • Puntualitat. Arribar una mica més aviat de l’hora concertada és un encert quan hem d’anar a una entrevista de feina. Arribar abans és sinònim d’analitzar l’espai on interactuarem, repassar els punts forts del nostre currículum, respirar amb calma, etc.
 • La primera impressió importa. I molt! Cal vestir una mica per l’ocasió. No de vint-i-un botons, però sí d’acord amb el tipus de feina que desenvoluparem. Cal anar ben net i planxat, i es recomana emprar colors neutres, de línies senzilles i sabates còmodes. El nostre vestuari diu molt del concepte que tenim de nosaltres mateixos.
 • Llenguatge no verbal. Al llarg de l’entrevista, s’haurà de cuidar el llenguatge verbal – les expressions, el vocabulari, els tics, etc.–, però també el no verbal. Mirar a l’interlocutor als ulls, encaixar-li la mà amb fermesa, evitar encreuar les cames i els braços, o evitar tocar-se el cabell sovint, són alguns dels trucs que no hem d’oblidar.

Feina4

T’atreveixes amb el coaching?

S’apropa el setembre i, amb ell, noves propostes experiencials!

En el marc de les activitats que hem organitzat pel nostre 30 aniversari, incloíem a partir d’ara una nova línia de serveis d’assessorament transversal oberta a adults que vulguin maximitzar el seu potencial a nivell personal i professional.

Com ho farem?
A través de processos de coaching de 5 sessions d’una hora de durada, on podràs definir els teus objectius i ordenar les teves prioritats.

Aniran de la mà de la Sra. Laura Boldú, coach i psicòloga de l’equip de LiveBetter.

coach

Què necessito per accedir a aquests serveis?
Tenir un objectiu, estar disposat a sortir de la zona de confort, tenir ganes d’assolir un major grau d’autoconeixement i mentalitat oberta per a experimentar.

Descobreix aquest projecte al seu lloc web i estigues ben atent@s ja que, aviat, et donarem més detalls de tot el que t’estem preparant.

No et perdis els preus especials dissenyats per l’alumnat de General d’Estudis!! Vàlids pel 2018!!

Els 5 beneficis de practicar mecanografia

“- Per què fer mecanografia?”
“- Val realment la pena, avui en dia, fer un curs intensiu de mecanografia?

Quantes vegades ens haurem fet aquesta pregunta al llarg de la nostra vida? Rotundament la nostra resposta és clara i concisa: “SÍ!”

mecanografia01

Avui, quan el món virtual connectat en xarxa és més present que mai en el nostre dia a dia, i quan tauletes de totes les mides i els teclats són uns utensilis més de la nostra quotidianitat, és imprescindible saber emprar totes les possibilitats que ens ofereixen les tecnologies.

La mecanografia és una eina que assegura aquest ús adequat  i, per tant, optimitza la possibilitat de comunicar-nos i d’estar en connexió directa amb el món que ens envolta.

mecanografia02

5 motius per fer mecanografia

 • Adquirir velocitat en l’escriptura
  Anar de pressa quan escrivim amb el teclat és una gran avantatja, especialment a l’hora de comunicar-nos o de desenvolupar àgilment una feina. Com més velocitat siguem capaços de dominar, més en consonància anirà la transcripció dels nostres pensaments.
 • Afinar la precisió
  De mà de la velocitat, la mecanografia també es dedica a afinar la precisió amb què es pica el teclat. És essencial saber localitzar cadascuna de les lletres i els símbols dels teclats sense cometre errors –o cometent els mínims possibles–, i aquí hi ajuda evitar mirar el teclat mentre estem escrivint.
 • Millorar la confiança en un mateix
  Quan se sap com escriure mitjançant el tacte, tota escriptura i tota feina és més eficient i, per tant, tindrem més confiança en la tasca que ens toqui realitzar evitant constants parades i revisions.

mecanografia04

 • Minimitzar el temps d’edició de continguts
  Si, a mesura que anem redactant els nostres textos amb el teclat, som més precisos, un cop finalitzada aquesta tasca, menys estona haurem de dedicar a fer correccions ortogràfiques o d’estil. Dominar el teclat amb la mecanografia és, doncs, sinònim d’eficiència.
 • Cuidar la nostra salut
  Escriure amb les cames sense creuar, deixar recolzar bé l’esquena al seient, mantenir el coll recte i frontal a la pantalla, no mirar constantment al teclat i recolzar els canells a la taula per escriure més còmodament, són algunes de les recomanacions ergonòmiques que s’aconsellen en tota aula de mecanografia. I és que cuidar del propi cos és també imprescindible per utilitzar bé l’ordinador i les tauletes “sense sobrecarregar la màquina”.

mecanografia05

A qui s’adrecen els nostres cursos de mecanografia?
A totes les edats! Des d’infants a adolescents i adults, tant si tenen nocions prèvies amb la mecanografia com si encara no s’han adquirit.

T’atreveixes a fer el salt? Vine, posa les mans en posició i a practicar!

Tot a punt per l’Escola d’Estiu de General d’Estudis

Des del proper 25 de juny, i fins al 10 de setembre, torna un any més a General d’Estudis la nostra proposta educativa més fresca i divertida: l’Escola d’Estiu.

article3
Alguns dels membres del professorat de l’Escola d’Estiu

Objectius principals
Amb l’acabament del curs escolar, l’aprenentatge dels infants i dels adolescents té molts números per sofrir una baixada de nivell, així com de desdibuixar-se la precisió de tots aquells coneixements i bones pràctiques apreses al llarg dels mesos anteriors a l’aula.

Per tal de ficar remei a aquesta situació, i amb l’objectiu final de normalitzar la formació continua, l’estudi i la consolidació de l’aprenentatge en el dia a dia dels adults del futur, la nostra acadèmia ja ho té tot a punt per l’obertura de classes de l’escola especialitzada en formació estiuenca.

article3

Què és el que t’hi espera?
Si la teva filla/fill, neboda/nebot, neta/nét o veïna/veí té entre 4 i 13 anys, està de sort! Compleix els requisits per gaudir de les avantatges formatives de la nostra Escola d’Estiu!

Aquestes aules d’estudi estan dirigides a tots els infants i adolescents, i per tant, volen arribar al nostre alumnat en actiu, i també a totes les nenes, nens i joves d’arreu que els hi pugui ser d’utilitat.

Entre la seva oferta d’activitats d’aprenentatge i de lleure, val la pena esmentar les següents propostes:

 • Fem els deures. En aquesta activitat, l’alumnat podrà realitzar els quadernets i les tasques d’estiu indicades des de l’escola o des de l’institut, i ho farà sota la tutorització i el recolzament del nostre professorat.
 • Reforç de setembre. Seguint en la línia de l’activitat anterior, en aquesta específicament tots els esforços es dirigiran a aclarir dubtes i confusions de l’alumnat davant de les assignatures que els són dificultoses o que no han superat amb èxit. Dins d’aquesta proposta també s’hi poden acollir els alumnes que han d’aprovar assignatures pendents i necessàries per passar de curs.
 • Anglès. L’alumnat, de la mà del nostre professorat d’anglès, enfortirà el seu coneixement de la llengua anglesa per tal de que es pugui expressar còmodament, i amb seguretat, de manera escrita i parlada.article2
 • Informàtica. El nostre centre ofereix a l’alumnat més jove un seguit de divertides i efectives classes d’informàtica que asseguraran la familiarització i l’agilitat en l’entorn virtual de les TIC i en el seu programari més habitual.
 • Mecanografia. Amb el domini de les tècniques de mecanografia, els infants i els adolescents asseguraran la bona col·lecció de les seves mans al teclat, augmentaran el número de pulsacions per minut i aconseguiran la perfecta connexió de cos i de ment a l’hora d’escriure amb teclat.
 • Cal·ligrafia. La bona col·locació del llapis als dits, i el bon dibuix de les lletres, els números i els signes, són passos fonamentals per la bona comunicació escrita de l’alumnat: evita confusions gramaticals, i dóna la claredat i la pulcritud suficients per tal de facilitar la transmissió de missatges escrits a mà. Una eina idea per l’alumnat que s’inicia en el món de l’escriptura.article1
 • Tècniques d’estudi. Amb el domini d’aquests coneixements específics, els més joves sabran com optimitzar el seu temps a l’hora de realitzar projectes, treballs escrits/audiovisuals, presentacions i estudiar per superar amb èxit les avaluacions.
 • Manualitats. El despertar de la creativitat és un pas fonamental en l’educació de petits i grans, ja que determinarà les seves habilitats personals, socials i professionals del futur. Per tant, i tal com si un joc fos, incorporem a la nostra oferta d’activitats estiuenques els treballs manuals amb tot tipus de materials de fàcil maneig i segurs (des de papers amb tot tipus d’acabats, pintures no tòxiques, enganxines, cordills, plastificacions, gomes, etc.)
 • Tallers temàtics. Seguint la línia de l’activitat anterior, la nostra Escola d’Estiu torna a incorporar els tallers temàtics en la seva oferta, ja que considerem que una temàtica d’estudi es comprèn amb major facilitat d’una manera transversal i pluridisciplinària. Així doncs, combinem tot tipus de materials docents  per tal de fonamentar el coneixements dels alumnes: llibres, revistes i materials audiovisuals; debats, jocs per equips, projeccions, exposicions a classe, etc.
 • Piscina. Amb l’acompanyament de professorat responsable, tenint molta cura del sol i l’aigua, i en grups reduïts per assegurar l’èxit de l’activitat, l’alumnat de l’Escola d’Estiu podrà gaudir de refrescants sessions a les piscines del barri de Balàfia.

  article5

Les novetats
L’Escola d’Estiu es desenvoluparà al nostre centre del barri de Balàfia i, per primer any, també ho farà a les aules del nostre jove projecte educatiu GE Kids que ha obert les portes el passat setembre.

La seva oferta estiuenca contempla la mateixa línia formativa expressada anteriorment, tot i que donant més èmfasi a la practica i la millora de la llengua anglesa, complint amb un dels pilars fonamentals de GE Kids: viure en anglès.

Això ho podrem contemplar a través d’un seguit d’activitats rutinàries que s’executaran en anglès, des del primer moment en què entraran per la porta fins que en tornaran a sortir, passant per algunes consignes dins de les activitats que s’ofereixen en el nostre horari. Cal destacar també, que les activitats més lúdiques, seran d’allò més dinàmiques i sempre amb un rerefons educatiu, basats en el nostre lema LEARN, PLAY and THINK.

En el nostre centre prioritzem l’aprenentatge a través del joc, d’aquesta manera els nens aprenen les habilitats comunicatives de la llengua sense ser-ne conscients. Així doncs, també treballem la motivació ja que un alumne il·lusionat sempre mostrarà més predisposició per aprendre.

article

Què significa convertir-se en funcionari públic?

Aconseguir un lloc de feina fix i disposar d’un horari laboral compacte, que faci compatible la vida laboral amb la familiar, són dos dels objectius més anhelats en el gruix de la societat actual.

Ser funcionari és sinònim d’esforç, treball i dedicació. Significa planificació, temps d’estudi i la superació amb èxit d’unes competitives oposicions. Això sí, la recompensa és molt dolça!

BeFunky Collage

Donar el millor d’un mateix

Preparar unes oposicions no és quelcom fàcil o automàtic. És una tasca que necessita la inversió de moltes hores de preparació, esforç i dedicació. Hauràs de compatibilitzar les següents situacions:

 • La vida social de l’opositor
  Degut a l’exigència de preparar unes oposicions, l’oci i les relacions personals de la persona que oposita, durant aquest període, passen a un segon pla –especialment, en dates pròximes a les proves–.
 • Estudiar i treballar
  En moltes ocasions, qui prepara unes oposicions ha de fer malabars per a compaginar aquests estudis amb la pròpia feina –no tothom pot permetre’s estudiar a temps complert–.
 • La preparació mental i física
  En moltes oposicions –per exemple, en les oposicions al Cos de Mossos d’Esquadra, Policia Local, Bombers, etc.–, la persona opositora haurà de preparar-se no només a nivell de contingut, sinó també físicament.
 • La inversió econòmicaEscollint preparar les oposicions en centres especialitzats, la persona opositora aporta no només temps i esforç, sinó també una quantitat de diners, una despesa mensual que es converteix en una inversió a llarg termini.

Per optimitzar al màxim les preparacions, és molt important comptar amb el millor equip de professionals especialitzats en aquestes proves.


BeFunky Collage1

De què pots disposar si ets funcionari públic?

 • Els drets laborals
  Convertint-te en funcionari assegures la teva jubilació, la teva cotització a la Seguretat Social i, sobretot, la igualtat salarial entre homes i dones. També t’assegures drets tan fonamentals com la maternitat i la paternitat, i la baixa per malaltia.
 • El sou
  Disposaràs d’un sou adequat perquè puguis estar tranquil la resta de la teva vida laboral (i durant la jubilació). Els ingressos dels funcionaris depenen molt del tipus d’administració, responsabilitat i càrrec.
 • Els trasllats
  L’Administració permet exercir la mateixa feina en una altra població mitjançant concurs de trasllat. En aquest aspecte, també es té en compte la mobilitat geogràfica per assumptes de salut, entre d’altres. Per altra banda, els funcionaris també poden beneficiar-se d’excedències laborals, conservant els seus drets d’antiguitat i el seu lloc de feina.
 • Les vacances
  A més a més dels dies de vacances, els funcionaris poden gaudir de dies d’assumptes propis que poden gaudir lliurement al llarg de l’any.
 • La seguretat
  Aconseguir una plaça en l’administració pública és disposar d’una feina estable. I, si vols, la pots mantenir fins que et jubilis o prejubilis. Per tant, no hi ha risc de patir reestructuracions laborals o reduccions de plantilla, com passa en el sector privat.
 • La formació
  Hi ha moltes cursos presencials i a distància que pots realitzar mentre ets funcionari públic, de manera que la teva carrera es consolidi i actualitzi constantment.

General d’Estudis celebra el 30è aniversari

La història de General d’Estudis es començà a escriure el mes de març de l’any 1988, al carrer Acadèmia de Lleida.

Des d’aleshores, l’acadèmia s’ha dedicat en exclusiva a l’ensenyament de petits -des dels 3 anys- i adults.

La seva oferta formativa s’ha anat ampliant progressivament, adequant-se a la demanda de l’alumnat i als canviants requeriments formatius i professionals.

Actualment disposem d’una amplia oferta formativa dissenyada per tal d’orientar i donar suport  a la consecució dels objectius acadèmics i laborals del nostre alumnat, ja siguin adults, nens o adolescents. La nostra proposta inclou repassos (de primària, secundària, batxillerat, cicles, accessos i Universitat), cursos d’idiomes (intensius i anuals), informàtica (ACTIC, programació, office, disseny gràfic, etc.), oposicions locals, nacionals i estatals, i formació continua de tota mena (gran part de la qual és subvencionada o bonificable).

A General d’Estudis ens apassiona la formació

Durant aquests anys, especialment els més afectats per la crisi econòmica global, hem centrat els nostres esforços en la inserció laboral. Per una banda, ens hem marcat l’objectiu de donar sortides laborals als joves, entenent-les com a conseqüència necessària de la seva formació acadèmica. Per altra banda, hem donat recursos als adults per tal d’afavorir la seva continuïtat en els estudis (sobre tot per a aquells que els van abandonar per motius familiars o laborals) i la seva reinserció laboral, mitjançant certificats de professionalitat, pràctiques en empresa, habilitacions en seguretat privada i diferents tipus de titulacions homologades (manipulació d’aliments, monitoratge de menjador, operador de carretons elevadors, etc.).

Ja és tradició en el nostre centre contemplar la funció pública com una de les millors apostes en l’accés al món laboral. Durant aquests 30 anys, milers d’opositors han accedit a una plaça dins l’administració pública, gràcies a la confiança dipositada en el nostre equip de professorat especialitzat en oposicions.

General d’Estudis compta amb tres seus a la capital de Ponent
: al c/ Alcalde Costa, 18; al c/ Corregidor Escofet, 86; i al c/ Alcalde Costa, 33. Tres espais amb personalitat pròpia, totalment integrats a la xarxa dels seus barris, i amb un personal i professorat amb amplia experiència.

Tanmateix, el projecte disposa d’un servei de Copisteria propi (c/ Alcalde Costa, 12) -que compleix els vint anys- obert a l’alumnat, professorat i personal de l’Acadèmia, així com la ciutadania lleidatana.
30 aniversari Facebook 01

Davant d’una efemèride com la que viu l’acadèmia enguany -cada dia no es compleixen 30 anys de vida!-, se’ns convida a reflexionar i a fer balanç de tot el recorregut caminat, i de tots els reptes i somnis que vénen a partir d’ara.

Per aquest motiu, per totes les experiències viscudes, pel creixement personal i professional assolit, i per la unió i complicitat que es viu i que transpira entre les tres branques que formen el nostre projecte (alumnat, professorat i personal), volem donar les gràcies a tothom que ha trepitjat ‘casa nostra’, tothom que hi ha aprés, que ha crescut amb nosaltres, que ha participat en fer gran la nostra ‘família’ formativa i que ha marcat les pàgines de la seva història.

Gràcies per contribuir a fer gran i viu el nostre somni de formar, i acompanyar en l’aprenentatge, a nens i adults!

rectangle

La UE Balàfia i General d’Estudis s’uneixen pels valors del barri

El passat 25 de gener, al centre d’Estudis Balàfia de General d’Estudis, va tenir lloc la presentació de l”Escola de valors’.

L‘’Escola de valors’, ideada per la UE Balàfia i amb el suport de General d’Estudis, té l’objectiu de fomentar els valors entre els centres d’ensenyament del barri de Balàfia de Lleida


Què és l’
Escola de valors’?
L’‘Escola de valors’, que s’adreça a nens i nenes de cinc escoles del barri de Balàfia en edat de benjamins (8-10 anys), es materialitzarà amb tres parts:

Escola de Valors Facebook

 1. La visita: La UE Balafia visitarà el centre educatiu mitjançant dos directius i dos jugadors els quals, en l’aula adaptada pel centre, faran una breu presentació del ‘Qui som’ i ‘Què fem’. Tanmateix, mitjançant una comparativa escola-club, explicaran com els valors que coneixen amb l’esport els són útils a l’hora d’estudiar, treballar, estar a casa o al carrer. Els nens i nenes podran fer un torn de preguntes que hauran preparat prèviament amb l’escola.
 2. Els jocs de cooperació i l’entrega de la xapa de valors: La visita finalitzarà al pati amb tres jocs de cooperació per treballar el concepte dels valors i amb la voluntat que l’alumnat entengui millor el contingut tractat a l’aula. Al mateix temps, es procedirà a realitzar una fotografia de família on els infants mostraran els seus dibuixos. Aquest material serà entregat al club esportiu, alhora que aquest els farà entrega de les xapes de l’‘Escola de valors’.
 3. L’elecció del dibuix guanyador i l’entrega del premi: El club seleccionarà entre tots els dibuixos el que consideri que millor reflecteix el concepte dels valors. El dibuix guanyador es penjarà a la UE Balafia i s’enviarà a General d’Estudis. El club esportiu es posarà en contacte amb l’escola per concretar amb els pares la data de recollida del premi al centre de Balàfia de General d’Estudis. Serà el club qui realitzarà l’acompanyament amb els pares a fer aquesta recollida.

A final de temporada, la UE Balàfia convidarà a les 5 escoles a participar en el torneig ‘Copa de Valors’, una competició que premia cada acció en valors que es realitza sobre el camp i on és vital la implicació i participació dels pares i mares.

A més a més, el projecte compta amb un hastag propi (#escoladevalors) amb el qual es podrà fer un seguiment de la iniciativa a les xarxes socials.

Escola de Valors Facebook02

Quins objectius té?
L’‘Escola de Valors’ naix amb l’objectiu de fomentar la importància dels valors entre els infants que es formen en aquest barri lleidatà. L’exercici físic i l’estudi diari, activitats que es treballen des del club i des del centre formatiu, asseguren el benestar i l’òptim rendiment acadèmic dels més joves ja que són determinants per la prevenció i el desenvolupament d’una bona salut biològica, psicològica i emocional.

El treball de l’intel·lecte i del cos són pilars fonamentals per aconseguir l’equilibri físic, emocional i psicològic dels petits. Aquests beneficis s’avalen per nombrosos estudis científics, els quals asseguren que els infants amb una millor condició física tenen més substància grisa al cervell, cosa que influencia positivament en el seu rendiment acadèmic.

Escola de Valors Facebook03